Обдурити світ не вийде: Польща оприлюднила нові фальсифікації Росії щодо Смоленської катастрофи

Комісія встановила, що на тілах деяких жертв було виявлено сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, що виникла на місці катастрофи літака.

Ілюстрація: ЖЖЗ'явились результати роботи комісії, що розслідує причини Смоленської катастрофи, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський і низка посадовців країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Польща".

Зокрема, члени комісії зазначили, що уламки президентського літака ТУ-154М лежали щонайменше за 60 метрів до берези, в яку, за російською версією, врізався літак. Уламки лівого крила ТУ-154М повинні були перебувати в різних місцях, а деякі на відстані 30 метрів від берези, в яку міг врізатися літак.

На думку членів комісії, це мало б означати, що в останній фазі польоту розміщення літака відрізнялося від того, що вказали у звітах російська та польська комісії. Крім того, член комісії Марек Домбровський заявив, що комісія під керівництвом тодішнього очільника МВС Польщі Єжи Міллера здійснювала певні маніпуляції з отриманими даними бортових реєстраторів.

За його словами, комісія Міллера вирізала останні секунди з записів бортових реєстраторів та додала замість цього запис з російського реєстратора, хоча й знала, що він містить неточності. Також повідомляється, що тіло командувача ВПС Польщі генерала Анджея Бласіка мало перебувати поруч з тілами інших пасажирів, а не в кабіні пілотів, а тіла членів екіпажу було розкидано в трьох різних місцях. Комісія встановила, що на тілах деяких жертв було виявлено сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, що виникла на місці катастрофи літака.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...