Ольгино працює: Після новини про безвіз для України в мережі активізувалися тролі

Дезінформаційні меседжі йшли в соцмережах з так званих тролерських анонімних акаунтів, в основному, російською мовою.

У ЄС фіксують активність інтернет-тролів, які поширюють в Україні міфи про безвіз. Фото: StopFake.

Прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік заявляє про активність інтернет-тролів, які поширюють в Україні міфи про безвіз та анонсує запуск інформаційної кампанії з їх розвінчування. Про це Стулік повідомив під час прес-конференції в Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Ми спочатку подивимося, як усе працює. Як будуть певні негаразди, то вони будуть обговорюватися на двосторонньому рівні, але не треба заходити вперед, що все може бути погано, що будуть зловживати цим безвізовим режимом. Краще думати зараз про те, щоби зробити так, щоби такого не відбулося", - заявив він.

"Ми запускаємо інформаційну кампанію, щоб роз’яснювати українським громадянам, що є таке цей безвізовий режим, які несе користі, які певні обмеження, щоб розвіяти певні міфи", - додав Стулік.

"Вчора я здивувався, коли читав різні пости в соціальних мережах, відбулися якісь самотортури або було запущено багато міфів. Якщо подивитись на те, звідки йшли ці міфи, ці дезінформаційні меседжі – то вони йшли в соцмережах з так званих тролерських анонімних акаунтів, в основному, російською мовою", - додав він.

Нагадаємо, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...