Операція "Анаконда": Легендарний генерал-майор Гордійчук ("Сумрак") розповів про тактику ЗСУ під Авдіївкою

На передових позиціях під Авдіївкою зараз воює 72-га окрема механізована бригада під командуванням полковника Андрія Соколова, який з перших днів на фронті і є одним з кращих офіцерів ЗСУ.

Ігор Гордійчук. Фото: Еспресо.TV.

Сили АТО зайняли біля Авдіївки так звану пануючу висоту, завдяки чому контролюють важливу транспортну розв'язку, як автомобільну, так і залізничну, і це допоможе не тільки успішно відбивати атаки терористів, а й контратакувати. Про це в інтерв'ю "Новому часу" розповів начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук (позивний "Сумрак"), передають Патріоти України.

"Є таке в стратегії поняття, як "Операція Анаконда". Тобто - удушення. Тут можуть бути тактичні прийоми, наприклад, блокування. Мета - вибити з-під них точку опори, позбавити ґрунту, того що забезпечує їхнє функціонування: починаючи від інформаційних питань, закінчуючи торгово-матеріальними. Контролювати, щоб не було підкріплення, починаючи від місцевого населення, закінчуючи, військовим посиленням, за рахунок отримання резервів, як людських, так і технічних. Тому, важливо, що ми можемо це відстежувати і реагувати", - пояснив Гордійчук.

За його словами, на передових позиціях під Авдіївкою зараз воює 72 окрема механізована бригада під командуванням полковника Андрія Соколова, який з перших днів на фронті і є одним з кращих офіцерів ЗСУ.

"Так, я був з ним з перших днів в АТО. Ми з ним одним бортом прилетіли. Не буду говорити яким бортом, коли, куди саме і хто з нами був, але ми з ним побратими бойові - брати з одного окопу. Я його дуже поважаю. Він дуже розумний. Бойовий офіцер. Він - один з кращих офіцерів Збройних сил України. Він підготовлений всебічно", - наголосив Гордійчук.

Як повідомляли Патріоти України, 31 січня терористи у районі Авдіївки випустили по позиціях сил АТО близько сотні снарядів з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Крім того, в хід пішла 152-мм артилерія і танки.

А сьогодні, 1 лютого, російські терористи зробили спробу штурму Авдіївки.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...