Паскудять, як можуть: Росія пообіцяла ветувати в ООН зміну назви Македонії

Якщо Скоп'є домовиться з Грецією щодо зміни назви країни, то ратифікація цієї угоди дозволить Македонії вже в наступному році стати членом НАТО, а також відкриє шлях до ЄС. Кремлю, звичайно, такий розвиток подій зовсім не подобається.

Росія систематично зловживає своїм право вето в ООН. Ілюстрація:EADaily

Російська Федерація озвучила погрозу використовувати своє право вето в ООН для блокування зміни назви Македонії, яке повинно відбутися відповідно до угоди з Грецією. Про це пише Euobserver, зазначають Патріоти України.

"Посилаючись на те, що більшість македонців бойкотували референдум 30 вересня про угоду з Грецією та зміну назви, Росія заявила про своє право як постійного члена Ради безпеки ООН накласти вето на зміну назви цієї колишньої югославської республіки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 вересня в референдумі взяли участь лише 36% македонців, а для визнання його результатів дійсними явка повинна була складати не менше 50%. При цьому сам референдум мав консультативний характер, і остаточна доля угоди з Грецією залежить від голосування в македонському парламенті.

Ратифікація цієї угоди дозволить Македонії вже в наступному році стати членом НАТО, а також відкриє шлях до ЄС.

Джерело: Укрінформ

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...