Пекельна доба в АТО: У штабі повідомили про нові втрати

Терористи 21 раз обстріляли позиції українських військових.

Сили АТО. Фото: 24tv.ua

Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. Четверо військових ЗСУ загинуло, троє отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

На Луганському напрямку, після 18 години ворог з озброєння БМП обстрілював позиції ЗСУ у Новозванівці. З гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики били по українських захисниках у Новоолександрівці, а зі стрілецької зброї - по Станиці Луганській.

Як уточнюється, близько 18 години, у районі селища Новотошківське, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє українських військових, ще троє отримали поранення.

На Маріупольському напрямку під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО у Водяному та Гнутовому. Крім того, по Гнутовому близько 20 години противник бив з мінометів калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку бандформування продовжили обстріли околиць Авдіївки з гранатометів і стрілецької зброї. Також, близько 23 години злочинці застосовували міномет калібру 120 мм по позиціях сил АТО у Пісках, а по Луганському працювала ворожа БМП.

Варто додати, що незаконні збройні формування, нехтуючи "хлібним" перемир’ям, продовжують обстріли і цивільних будинків. Так, 19 липня близько 19 години бандити з великокаліберних кулеметів били по житлових кварталах Мар’їнки, а о 22 годині вели вогонь з гранатометів по селищу Зайцеве.

У штабі АТО також повідомили, що минулої доби ЗСУ 13 разів відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі обурені заявою, що вони нібито "воюють за єдину Україну".

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...