"Перекриють кисень": Експерт пояснив, як Туреччина впорається з Росією і без НАТО

У разі ескалації, Туреччині навряд чи варто розраховувати на повномасштабну збройну допомогу НАТО у війні з Росією, оскільки Альянс і США не є прихильниками ескалації бойових дій в Сирії.

Ілюстрація:espreso.tv

У разі війни Росії з Туреччиною, НАТО не стане повномасштабно допомагати Анкарі, проте турецька сторона і так буде мати перевагу перед супротивником. Про це заявив координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

На думку експерта, участь Росії в сирійській війні в даному контексті вигідна для України, оскільки це в якійсь мірі відволікає увагу Кремля від подій на Донбасі. Машовець допускає збройне зіткнення з російською армією, якщо турецька сторона, яка підтримує антиасадівські сили, втрутиться в бій в районі Алеппо.

"Однак Путін з Ердоганом навряд чи бажають по-справжньому воювати, тому цілком можливо, що їм вдасться досягти компромісу", - вважає він.

У разі ескалації, Туреччині навряд чи варто розраховувати на повномасштабну збройну допомогу НАТО у війні з Росією, оскільки Альянс і США не є прихильниками ескалації бойових дій в Сирії.

"Тому щодо збройної протидії російським заходам в Сирії і, зокрема, в районі Алеппо, туркам напевно доведеться діяти переважно самостійно", - міркує експерт.

Як вважає Машовець, головною проблемою для російської сторони є постачання угруповання, яке зосереджено в Сирії. "Вони, звичайно, зможуть його постачати літаками і кораблями, але це буде дорого і довго.

Тим більше, що в разі збільшення масштабів бойових дій їм це доведеться робити на порядок інтенсивніше. І вже, звичайно, в такому випадку зникає можливість перевезення вантажів через протоки Босфор і Дарданелли - Туреччина, яка стає воюючою стороною, може їх запросто закрити для російських суден.

Все це може дуже ускладнити російському угрупованню вирішення тих завдань, які можуть перед ним виникнути, в разі прямого збройного втручання Туреччини в сирійський конфлікт", - заявив він.

"Туркам в такому разі не доведеться тягати снаряди, пальне, продовольство та інші предмети матеріально-технічного постачання на велику відстань, на відміну від росіян. У цьому відношенні їх угруповання буде більш мобільним і не прив'язаним до рівня і якості постачання, у них вже все розгорнуто і приготовано прямо біля сирійського кордону", - додав експерт.

Однак, як підкреслює Машовець, вищевказані розклади імовірні тільки тоді, якщо мова піде про зіткнення Туреччини і Росії.

"Сьогодні важко спрогнозувати, як далі будуть розвиватися події, бо "гравців" у Сирії на сьогоднішній день більше, ніж можливостей швидко і ефективно припинити конфлікт - від США і Саудівської Аравії, до Росії і Ірану, не кажучи вже про місцеві угруповання - від курдів до ІДІЛ. І у кожного з них свої цілі", - підсумував він.

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...