Перемогти кремлівську брехню: Українці доведуть, що РФ постачає зброю талібам в Афганістані, - нардеп

Кілька українських спеціалізованих аналітичних груп вже завершують підготовку доповіді, в якій будуть докази того, що Кремль постачає зброю руху "Талібан".

Росія озброює талібів в Афганістані. Ілюстрація:http://dt.ua

Заяви Вашингтона про постачання Росією зброї руху "Талібан" непрофесійні, підстав для таких тверджень немає. Таку заяву зробив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передають Патріоти України за матеріалами РИА Новости.

"Що стосується заяв про нібито постачання нами озброєнь талібам, які звучать від військових у Вашингтоні і від військових, які обіймають керівні посади угрупованням США в регіоні, включаючи Афганістан (генерала Ніколсона - ред.), - непрофесійні оголошення, які ні на чому не грунтуються", - заявив Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з генсеком ОБСЄ Ламберто Заньєром.

"Що б зараз негативного не говорили про Росію, але подивіться - жодного факту, що підтверджує ці негативні заяви, ніхто не пред'являє. Я переконаний, що ті, хто в США отримує гроші за те, щоб доставляти керівництву достовірну розвідувальну інформацію, прекрасно знають, що це брехливі твердження", - додав міністр.

У той же час, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз на своїй сторінці в Facebook повідомила про те, що кілька українських спеціалізованих аналітичних груп завершують підготовку доповіді, в якій будуть докази того, що Росія озброює талібів в Афганістані.

"Російський МЗС дезінформує світову спільноту, заперечуючи заяви командувача американським контингентом в Афганістані Джона Ніколсона про постачання Росією зброї бойовикам радикального угруповання "Талібан". У Росії звикли говорити на "чорне" - "біле". Перемогти брехню і дезінформацію можна тільки незаперечними фактами і доказами", - написала Фриз.

Як відомо, командувач військового контингенту США і НАТО в Афганістані генерал Джон Ніколсон озвучив гіпотезу про те, що Росія поставляє зброю радикальному угрупуванню "Талібан". Подробиць генерал не навів, але зазначив, що "не може спростувати" інформацію про те, що талібів підтримує Росія.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...