Перевертні в погонах: У Запоріжжі накрили банду "екс-беркутівців" і поліцейських (фото, відео)

Трьох злочинців затримали під час чергового розбійного нападу на квартиру жителя Запоріжжя, де вони зібралися заволодіти сотнею тисяч гривень.

В Запоріжжі "накрили" банду екс-"беркутівців" та поліцейських. Фото: СБУ.

Співробітники правоохоронних органів в Запоріжжі затримали шістьох учасників банди - працюючих і колишніх поліцейських, які займалися розбійними нападами. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ), передають Патріоти України.

Відзначається, що затримання зловмисників проводили працівники відомства спільно з прокуратурою.

Так, правоохоронцям вдалося встановити, що в організовану злочинну групу (ОЗГ) входили колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут" і працюючі співробітники поліції.

Зловмисники отримували від своїх інформаторів дані про громадян, що мали великі суми готівки. Далі вони в формі прибували до місця їх проживання, погрожували вогнепальною зброєю і фізичною розправою і відбирали майно і гроші.

Згідно з повідомленням, трьох злочинців затримали під час чергового розбійного нападу на квартиру жителя Запоріжжя, де вони зібралися заволодіти сотнею тисяч гривень.

У відомстві уточнили, що мають докази причетності ОЗГ до ряду розбійних нападів.

Всіх шістьох зловмисників затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу (КПК) України. Так, їм оголошено про підозру у вчиненні злочину.

У даний час відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про перекваліфікацію злочинних дій за статтею 257 - "бандитизм".

Тривають слідчо-оперативні дії.

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...