Переворот у Туреччині: Військові оголосили військовий стан і комендантську годину, Ердоган готує виступ на Анкару

Сторони готуються до рішучої схватки. Найближчим часом все має вирішитися так або інакше. Ердоган закликав народ виходити на вулиці та площі, щоб захистити демократію. Є повідомлення про зіткнення.

Реджеп Ердоган. Фото: inforesist.orgПрезидент Туреччини по скайп-зв'язку зробив заяву, яку показали по турецьких телеканалах, щодо захоплення влади в країні, передають Патріоти України з посиланням на турецькі ЗМІ.

«Країна подолає це випробування, нація підніметься проти заколотників». «Ми дуже скоро знищимо цю окупацію». Він же говорить, що виступи громадян проти армії в окремих містах нібито відбуваються за ініціативи знизу, а не за наказом влади. Ердоган заявив, що прямує до столиці Анкари.

Ердоган попередив, що заколотники заплатять високу ціну за спробу перевороту. За його словами, їх спроба закінчиться невдачею. Військові, які оголосили про захоплення влади, вийшли в ефір державного турецького каналу TRT, в якому заявили про відсторонення уряду від влади та введення воєнного стану та комендантської години на території країни. Військові заявили про прагнення відновити конституційний порядок, права людини і забезпечити громадську безпеку. Всі міжнародні зобов'язання залишаються в силі, запевнили вони.

Тим часом у Стамбулі на площі Таксим почалися зіткнення.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...