Після перемоги на референдумі Ердоган пообіцяв відновити смертну кару

Для схвалення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту, але президент Туреччини планує винести це питання на референдум.

Реджеп Ердоган. Фото: SalamNews.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив про намір відновити в країні смертну кару. Про це він заявив після оголошених результатів конституційного референдуму, пишуть Патріоти України з посиланням на DW.com.

Відновлення практики страти буде його "першим завданням", заявив Ердоган у Стамбулі під час виступу перед своїми прихильниками.

Для схвалення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту. Якщо серед депутатів ця ідея не отримає достатньої підтримки, тоді буде проведено референдум, сказав Ердоган. При цьому референдум можливо буде провести якщо за пропозицію проголосує 60 відсотків членів парламенту.

Про можливість повернення до смертної кари Ердоган заговорив після невдалої спроби державного перевороту, що сталася влітку 2016 року. У Брюсселі відзначили, що відновлення вищої міри покарання поставить хрест на планах Туреччини вступити до Євросоюзу.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

Патріоти України раніше повідомляли, що перемогу на нинішньому референдумі здобули прихильники розширення повноважень глави держави. Після підрахунку даних з 99,99% дільниць по території країни прихильники референдуму лідирують, маючи 51,35% підтримки.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...