Поки Трамп не зробив ніяких антиросійських заяв, Москва буде всіляко йому кланятися, - російський журналіст

У Москві багато хто чекає, що новий президент США Дональд Трамп буде "добрішим, терпимішим і привітнішим" по відношенню до РФ, тому й вирішили не відповідати на нові американські санкції.

В Москві чекають Дональда Трампа. Фото:  REUTERS.

Поки обраний президент США Дональд Трамп не зробив перших антиросійських заяв, Москва буде "всіляко йому кланятися". Такою думкою в ефірі "Еха Москви" поділився російський журналіст Олег Кашин, коментуючи рішення російського президента Володимира Путіна не відповідати на нові американські санкції, передають Патріоти України.

"Важно понимать, что остается меньше 20 дней до инаугурации президента Трампа. И, конечно, в Москве очень многие ждут, что новый президент США будет добрее, терпимее и любезнее по отношению к Российской Федерации. И вот пока Трамп не сделал никаких первых антироссийских заявлений, Москва будет всячески ему кланяться, делать книксены и так далее. И здесь, по-моему, как раз идеальный книксен Трампу, что "о’кей, мы понимаем, что этот злобный, истеричный Обама еще три недели будет оставаться в Белом доме, но мы подождем, когда ты, дорогой Дональд, станешь президентом, и тогда уже с чистого листа начнем нашу очередную перезагрузку", – сказав Кашин.

Він зазначив, що рішення Путіна не відповідати на санкції здається йому "гарним".

"Но опять же я не стал бы забывать, что мы имеем дело с Путиным. И при том, что он поступил красиво, нельзя забывать все его плохие качества. Потому что у нас многие люди расположены, мне кажется, к тому, чтобы вот так одноклеточно реагировать: "Ага, вот Путин молодец, позвал детей на елку, значит, забудем все плохое, что он делал", – додав Кашин.

Нагадаємо, 29 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти ФСБ і ГРУ, трьох російських компаній, що займаються інтернет-технологіями, а також шести громадян РФ у зв'язку з їх можливою причетністю до кібератаки на державні і політичні інститути США.

Крім цього, Державний департамент США оголосив персонами нон грата 35 російських дипломатів. У заяві спікера Держдепу Марка Тонера йдеться, що їх дії "не відповідали дипломатичному або консульському статусу".

Трамп, коментуючи нові санкції проти РФ, зазначив, що США "пора рухатися далі". Він припустив, що за кібератаками на США може стояти не РФ, а "хтось інший".

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...