Поверніть нас до Європейського дому: Британці хочуть новий референдум

Кількість британців, незадоволених рішенням уряду відмовитися від членства в ЄС, стрімко зростає.

У Великобританії збирають підписи противники виходу з ЄС. Фото: unian.netУ петиції за проведення повторного референдуму про членство Великобританії у ЄС, яку підписали вже понад 715 тисяч осіб, розміщеної на сайті парламенту країни, британці просять ввести відносно референдуму нове правило, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з цією пропозицією, повторний референдум повинен проводитися, якщо явка була нижчою 75% або якщо частка тих, хто проголосував за або проти виходу країни з ЄС становить менше 60%.

Парламент зобов'язаний розглядати будь-яку петицію, що збирає більше 100 тисяч підписів. Уряд Великобританії, в свою чергу, повинен в обов'язковому порядку відповідати на петиції, що набирають більше 10 тисяч підписів.

У четвер в Британії пройшов референдум про членство країни в ЄС. Майже 52% виборців проголосували за вихід країни з Євросоюзу.

Прем'єр Девід Кемерон заявив, що піде у відставку, так як був за збереження Британії в ЄС. Ці повідомлення привели до паніки на світових ринках і обвалу фунта.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...