"Позади Москва": Намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври закликає парафіян до силових дій

Напередодні об`єднання УПЦ КП та УАПЦ "окремі зацікавлені структури" намагаються загострити протиріччя між віруючими православних конфесій, вдаються до штучного нагнітання релігійної ситуації та спекуляцій.

Почаївська лавра. Фото: Вікіпедія.

Тернопільська облрада закликала МВС забезпечити цілодобову охорону Почаївської Свято-Успенської лаври (УПЦ МП) через нагнітання пристрастей довкола святині. Про це йдеться у зверненні до керівника МВС Арсена Авакова, прийнятому на сьогоднішньому черговому засіданні облради, передають Патріоти України.

У ньому депутати висловлюють переконання, що рішення про створення єдиної української православної церкви сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

При цьому вони зазначають, що напередодні об`єднання УПЦ КП та УАПЦ "окремі зацікавлені структури" намагаються загострити протиріччя між віруючими православних конфесій, вдаються до штучного нагнітання релігійної ситуації та спекуляцій навколо юридичної приналежності Свято-Успенської Почаївської Лаври.

"Додаткового занепокоєння додало звернення намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополита Володимира Мороза, який, посилаючись на погрози "розправою" над монахами, оприлюднив прохання до прихожан підготуватись до фізичного захисту святині. Розміщення у мережі Інтернет і поширення серед громадян недостовірної інформації про плани силового захоплення культового об`єкту призводить до масової штучно створеної паніки, яка у перспективі може відобразитись у протиправній діяльності", - йдеться у зверненні.

Тому депутати висловили прохання організувати цілодобову охорону святині шляхом залучення підрозділів Національної гвардії України, щоб підвищити рівень безпеки громадян на території Почаївської об`єднаної територіальної громади і не допустити кровопролиття та силового захоплення Почаївської Свято-Успенської Лаври.

Депутати також доповнили звернення проханням до Міністерства юстиції, а також управління СБУ в Тернопільській області та прокуратури дати оцінку факту незаконної реєстрації права користування на 6 споруд Свято-Успенської Почаївської лаври, які відносяться до пам'ятки архітектури національного значення, яке нещодавно здійснив реєстратор КП "Струсівське" в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, забезпечивши оренду лаври для УПЦ МП до 2052 року.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...