Пожежа на складі боєприпасів під Харковом: Стали відомі подробиці диверсії (фото, відео)

На місці події оголошено термінову евакуацію населення.

Горить склад військових боєприпасів в Балаклеї. Фото: Фейсбук.

23 березня о 2:45 на окремих майданчиках бази озброєння, що розташована у місті Балаклея Харківської області, сталася пожежа. Вживаються усі заходи щодо локалізації та гасіння пожежі на місці. Наразі причини події уточнюються, передає Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Розгорнуто координаційний штаб гасіння пожежі. Задіяно спеціальну техніку та пожежні підрозділи Збройних Сил України, на місце події направлено підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, понад 20 автомобілів швидкої допомоги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сформовано колону спеціальної техніки для забезпечення ліквідації пожежі та надання всебічної допомоги місцевим жителям. Відкрито 2 евакуаційних пункти в районному будинку культури та середній загальноосвітній школі. Триває евакуація мешканців населених пунктів, прилеглих до бази озброєння.

"Загиблих та постраждалих внаслідок пожежі не зафіксовано", - заявили у Генштабі.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що пожежа на військових складах у Балаклії Харківської області сталася через диверсію.

"За результатами слідчих дій слідчо-прокурорської групи військової прокурори Харківського гарнізону та слідчого підрозділу СБУ у Ханківській області, які перебувають на місці подіі, внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 46 хв на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння (танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Загальна площа арсеналу - 368 га та 138 тисяч тонн боєприпасів. Від місця детонації шляхом встановлення блокування організовано умовний 7-кілометровий кордон зони небезпеки розльоту боєприпасів.

"Даних про людські жертви немає. На місці подіі працює штаб у складі керівництва області та правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні Матіоса.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...