"Представлю альтернативний бюджет": Генсек Ради Європи пояснив, як діятиме організація у випадку виключення з неї Росії

Турбйорн Ягланд наголосив, що перебування у РЄ країни, яка не платить внесків, є неприйнятним.

Турбйорн Ягланд. Фото:Mignews

Рада Європи обговорить можливість фінансування та функціонування організації у разі виключення Росії. Призупинення репрезентативних прав Росії обговорять наприкінці тижня. Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляють Патріоти України.

"Якщо стане очевидно, що Росія виходить (із Ради Європи – ред), я негайно представлю бюджет, виходячи з факту, що ми не маємо цих грошей (внеску Росії – ред). Я поінформую про це Комітет міністрів у п'ятницю (12 вересня – ред)," – сказав Ягланд.

Окрім того, наприкінці тижня також обговорять питання щодо застосування статті 9 Статуту організації, що передбачає призупинення репрезентативних прав країни-члена, у цьому випадку – Росії. Йдеться про можливість виключення Росії зі списку країн-членів, якщо та не почне платити внески у бюджет Ради Європи до червня 2019 року.

"Є правило, яке встановив Комітет міністрів: якщо країна-член не сплачує внески упродовж двох років, то застосовується стаття 9. Два роки минають у червні наступного року. На мою думку, Комітет міністрів не лише може застосувати цю статтю, а повинен її застосувати", – заявив Ягланд.

Генсек Ради Європи наголосив, що перебування у Раді Європи країни, яка не платить внесків, є неприйнятним.

Джерело: Укрінформ

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...