Програма допомоги ЄС Україні знаходиться під загрозою через корупцію, - Deutsche Welle

В Євросоюзі засумнівалися в дієвості фінансової допомоги Україні.

Гроші Європи не допомагають Україні і українцям через корупцію. Фото: DT.ua.

У Європейській рахунковій палаті вважають, що фінансова допомога Україні не дає належного ефекту. В першу чергу це пов'язано з недостатніми успіхами в боротьбі з корупцією. Про це сьогодні пише Deutsche Welle, інформують Патріоти України.

Європейська рахункова палата поставила під сумнів масштабну фінансову допомогу Україні. Програма допомоги, ініційована в 2007 році, до цього моменту дає вельми обмежений ефект, як повідомляється в заяві фінансових спостерігачів, оприлюдненому в середу, 7 грудня.

До 2014 року причиною вважається недостатнє прагнення до реформ з боку тодішнього українського уряду. Після подій на Майдані був зафіксований певний прогрес, проте реультати нового пакету допомоги на 11,2 мільярда євро залишаються нестійкими. Одним з негативних факторів, крім збройного конфлікту на сході України, фінансові спостерігачі називають великий вплив олігархів на політику та економіку країни.

"Експерти повідомляють, що боротьба з корупцією в Україні проходить з перебоями, оскільки система кримінального переслідування досі недостатньо незалежна від уряду, а олігархи володіють впливом на політичні партії", - йдеться в заяві Європейської рахункової палати. У зв'язку з недостатніми успіхами в антикорупційній боротьбі загальна програма допомоги знаходиться під загрозою, стверджується в повідомленні.

Також сьогодні Європейський суд аудиторів (ЕСА) повідомив, що Україна є найбільш корумпованою країною Європи.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...