Проти українського кума Путіна достатньо доказів для арешту - нардеп

Медведчук, який нібито повинен був займатися питаннями звільнення узятих терористами в полон українських військових, насправді змішав гуманітарні питання з політикою, просуваючи вимогу Кремля щодо федералізації України.

Путін і Медведчук. Ілюстрація:news.liga.net

Проти Віктора Медведчука, голови адміністрації президента часів Леоніда Кучми, який також є кумом президента Росії Володимира Путіна, є достатньо доказів, щоб усунути його від переговорного процесу в Мінську і посадити за ґрати. Про це народний депутат від "Народного фронту" Андрій Левус заявив в інтерв'ю виданню Цензор.НЕТ, інформують Патріоти України.

За його словами, Медведчук, який нібито повинен був займатися питаннями звільнення узятих терористами в полон українських військових, насправді змішав гуманітарні питання з політикою.

"У найскладніші для нас часи українське суспільство тероризували і шантажували нашими полоненими. Це неправильно. А Медведчук, який зайшов в процес ніби як людина, яка звільняє українських військовослужбовців, насправді зробив все, щоб змішати це з політикою.

Наслідком цього є наступ на Конституцію України, зокрема бажання федералізації, про що свідчать останні заяви Сергія Лаврова"- переконаний Левус.

За словами нардепа, в цьому і полягає така цілеспрямована робота Медведчука - вносити зміни до Конституції, потім розширювати повноваження регіону, а тоді вже вимагати федералізації.

"Тому Медведчука треба не просто вивести з групи, але і відкрити проти нього кримінальну справу. Я переконаний, що є достатньо доказів для того, щоб його заарештувати і судити." - підкреслив Левус.

Він також додав, що він готовий свідчити проти Медведчука в будь-якому суді.

"У питанні боротьби з Медведчуком я ставлю перед собою політичні цілі - вибити його з мінського переговорного процесу. У цих переговорах не може брати участь агент Путіна, людина, яка ініціювала "ЛНР", "ДНР" та "русскую весну". Я готовий про це свідчити в будь-якому суді", - підкреслив нардеп.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...