Путін розповів, як домовився з Ердоганом щодо сирійської провінції Ідліб

Господар Кремля заявив, що досягнув згоди турецького президента щодо створення уздовж лінії зіткнення демілітаризованої зони.

Путін і Ердоган. Фото:Радіо Свобода Президент Росії Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців. Про це він заявив за підсумками зустрічі з Ердоганом, повідомляють Патріоти України.

"Ми вирішили створити уздовж лінії зіткнення збройної опозиції з урядовими військами до 15 жовтня 2018 року демілітаризовану зону глибиною 15-20 км з виводом звідти радикально налаштованих бойовиків, в тому числі "Джебхат ан -Нусрі", - заявив Путін.

Він додав, що із керівництвом Сирії, яке підтримує демілітаризовану зону, буде проведено консультації. "В цілому цей підхід підтримується керівництвом Сирійської Арабської Республіки. Найближчим часом ми проведемо з сирійським керівництвом додаткові консультації", - додав Путін.

Ердоган повідомив, що Туреччина зміцнить пункти спостереження по внутрішньому периметру зони деескалації в Ідлібі, повідомляє турецька державна агенція Anadolu. За його словами, Туреччина і Росія організують патрулювання вздовж кордонів зони деескалації.

За пропозицією Ердогана до 10 жовтня із зони виведуть важке озброєння, танки, реактивні системи залпового вогню, знаряддя і міномети.

Провінція Ідліб на півночі країни – останній в усій Сирії анклав антиурядових угруповань. Регіон був захоплений коаліцією різноманітних антиурядових угруповань у 2012-2013 роках. Остаточно сирійська армія покинула його під натиском бойовиків після поразки у битві за Ідліб 24-28 березня 2015 року.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...