Путін вже нічого не вирішує, або З Днем народження, "фюрере"! "Цар" царює, але не править і молиться, щоб не "грохнули" свої - політолог

Режим Путіна не може вже вийти із самовбивчої політичної канви, з острахом спостерігаючи як тануть ресурси, підтримка народу та еліт. Осбливо турбують силовики. Однак їх "годувати" припинять у останню чергу.

Рівень довіри до Володимира Путіна серед росіян падає, і для цього не потрібні соцопитування. Однак Путін все одно продовжить воювати, тому що це вже від нього не залежить. Про це розповів директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"Росіяни думали, що Путін – стабільність надовго. Виявляється, що і за його влади може бути погіршення. І цей висновок прийшов одночасно в голову багатим москвичам і вбогим у провінціях Росії. А це поганий показник навіть для щасливого Путіна. Настає розчарування Путіним як вічним джерелом благодаті", – зазначає Небоженко.

За його словами, коли різні групи в російській владі почнуть конфліктувати та одна з них почне апелювати до населення, тоді росіяни вийдуть на вулицю. А поки Путін продовжить військові та інші підривні дії, тому що вони є непідконтрольними йому.

Воювати Путін все одно буде. Але це вже не з ним пов'язано. Коли Путін вторгся в Україну, його генерали відчули смак крові та грошей, зажадали нової війни. І Путін тепер є змушеним обґрунтовувати те, що відбувається, а не командувати. Він зараз говорить, що два полковника Боширов і Петров – просто цивільні особи, а кремлеботи не втручаються у діяльність Європи та США. Путіну доводиться говорити, що це не він. Але лідер так не може поводитися. Тому військові можуть піти на загострення. І це погано,
– наголосив Віктор Небоженко.

Водночас, політолог зауважив, що в Росії немає незалежної соціологічної структури. І падіння рівня довіри до Путіна пояснять погодними умовами та тимчасовим явищем. Соціологів викличуть в Кремль і до нового року знову будуть вражаючі цифри.

Нагадаємо, як повідомляє російський "Комерсант" з посиланням на результати опитувань "Левада-центру", рейтинг довіри росіян до Володимира Путіна знизився на 17% – тепер показник опустився до рівня 2013 року. Так, у 2017 році 75% опитаних росіян вважали, що Путін "цілком заслуговує" довіри. Натомість зараз таких – 58%.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...