Раптові смерті російських дипломатів породили конспірологічні теорії, - Independent

Тільки за останніх два місяці відправилися до праотців сім російських високопоставлених дипломатів.

В.Чуркін. Фото: independent.co.uk.

Коли російський представник в ООН раптово помер в Нью-Йорку минулого тижня, він став шостим з початку листопада в низці раптових смертей російських дипломатів. Мережеві конспірологи намагаються знайти закономірність. Так пише Шарлотта Інгланд в британському виданні Independent, передають Патріоти України і цитують далі:

"Виталия Чуркина, которому было 64 года, спешно госпитализировали из его кабинета в постоянном представительстве РФ в ООН 20 февраля: ему стало плохо по пути на работу, - говорится в статье. - Поначалу появилась информация, что у Чуркина случился сердечный приступ, но после вскрытия медэксперты сказали, что для установления причин смерти требуется дополнительное исследование". Один из экспертов, уточняет издание, "дал понять, что потребуется провести токсикологические экспертизы".

Американский медиапроект Axios отмечает, что смерть Чуркина "не только не объяснена", но и "удивительно схожа со смертями" российского посла в Индии Александра Кадакина (67 лет) 27 января, консула России в Афинах Андрея Маланина (55 лет) 9 января и российского дипломата в Нью-Йорке Сергея Кривова (63 года) в день выборов президента США, 8 ноября. Должность Кривова точно не известна, но, по предположению издания, он мог заниматься защитой консульства от прослушки со стороны американских спецслужб. Эти три смерти тоже были охарактеризованы как "сердечный приступ" или результат "скоротечной болезни".

"Еще два дипломата, - напоминает Ингланд, - умерли более очевидной насильственной смертью в тот же период: российский посол в Турции Андрей Карлов был убит в Анкаре на фотовыставке 19 декабря, и в тот же день еще один дипломат, Петр Польщиков, был застрелен в своей московской квартире".

"В дополнение к этому, - добавляет автор, - 26 декабря бывший высокопоставленный сотрудник КГБ Олег Еровинкин, которого подозревали в том, что он помог британскому разведчику составить досье на Дональда Трампа, был найден мертвым на заднем сидении своего автомобиля". Еровинкин был также помощником главы "Роснефти" Игоря Сечина, когда тот занимал должность вице-премьера.

Нагадаємо, за два місяці віддали Богу душу 7 російських послів:

- 19 грудня 2016 року в столиці Туреччини був застрелений посол Росії.

- 20 листопада 2016 року в Москві було розіграно чергове "самогубство" чинного співробітника МЗС РФ.

- 27 січня 2016 року в Казахстані в орендованій квартирі знайшли тіло російського дипломата - представника МЗС РФ.

- 9 січня 2017 р в Афінах у себе в квартирі знайдено мертвим російського консула в Греції Андрія Маланіна.

- 14 січня 2017 року в Ємені застрелений посол Росії.

- 26 грудня 2017 року в Індії помер посол Росії Олександр Кадакін.

- 20 лютого в 2017 року в Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін ".

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...