"Робота" Шокіна? Єфремов вже не під арештом і готується покинути Україну, - Шабунін

Екс-голова фракції регіоналів у парламенті минулого скликання вже замовив собі новий закордонний паспорт і "збирається подорожувати".

Олександр Єфремов готується втекти з України. Ілюстрація:vikna.if.ua

Колишній депутат Верховної Ради Олександр Єфремов збирається покинути територію України, оскількт до нього не застосовувалося нового запобіжного заходу після закінчення терміну домашнього арешту. Про це в блозі на Українській правді пише голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, інформують Патріоти України.

За його словами, Єфремов вже замовив собі новий закордонний паспорт і "збирається подорожувати".

"За даними реєстру судових рішень першого листопада минулого року закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту екс-нардепа-регіонала. Після того, як закінчився термін дії першого заходу, з приводу другого заходу сторона звинувачення до слідчого судді не зверталася.

Принаймні, така інформація відсутня в реєстрі судових рішень. Схоже, Єфремов, на якого рішенням суду надягли, а потім - зняли принизливий електронний браслет, а також заборонили виїжджати за межі міста без дозволу слідчого і навіть спілкуватися з колегами з Верховної Ради, вже може вільно пересуватися за межі України. тобто - звалити назавжди", - пише Шабунін.

Експерт відзначає, що незважаючи на 3 епізоди злочинної діяльності Єфремова (сепаратизм, заволодіння державними коштами та голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 роки), які розслідує ГПУ, слідство не зібрало достатньо фактів, щоб оголосити про підозру Єфремову "в скоєнні очевидних злочинів, про які писали десятки ЗМІ протягом усієї політичної кар'єри екс-нардепа".

"Справи спустили на гальмах. Так в нашій державі працює принцип невідворотності покарання за політичну корупцію", - підкреслив Шабунін.

Як повідомлялося раніше, 30 листопада Печерський райсуд постановив повернути обвинувальний акт стосовно колишніх нардепів Єфремова, Гордієнка і Стояна, оскільки той "не містить формулювання обвинувачення відповідно до положень закону".

4 листопада термін перебування екс-регіонала Олександра Єфремова під домашнім арештом закінчився, з нього було знято електронний браслет.

14 січня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури і зобов'язав Печерський районний суд Києва почати розгляд справи проти Єфремова.

Кричав, що свій: Українські прикордонники взяли у полон мобілізованого окупантами мешканця Луганщини (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 9:55

Українські прикордонники взяли у полон мобілізованого рашистами мешканця Луганщини. Він вночі вийшов на позиції до українських протитанкістів і українською кричав: «Хлопці, я свій». Про це йдеться у повідомленні ДПСУ у понеділок, 13 травня. За словами ...

Ворог намагається просунутись на Липці, але до села дійти не зміг, - Бутусов

понеділок, 13 травень 2024, 9:50

"Обстановка по російському наступу в Харківській області на 5.00 13 травня. Противник протягом дня завʼязав бої у прикордонних селах Глибоке та Стариця на харківському напрямку. Але зайняти села повністю не вдалось, за них точаться контактні бої піхоти...