"Робота з Москвою - це контакти з мафією": Сенатор США відверто висловився про Путіна і Ко

Сенатори попередили російську сторону, що якщо вони втрутяться в листопадові вибори в США, законодавці «введуть ще більш жорсткі санкції, ніж ті, які діють зараз».

Сенатор Джон Кеннеді. Фото: АР.

Сенатор, який минулого тижня відвідав Росію в складі делегації Конгресу США, заявив, що російському президенту Володимиру Путіну не можна довіряти, і прирівняв роботу з Москвою до «контактів з мафією», передають Патріоти України.

Республіканський сенатор Джон Кеннеді також заявив журналістам 9 липня, що він попередив російську владу, що вони повинні «припинити лізти в американські вибори». За словами Кеннеді, сенатори попередили російську сторону, що якщо вони втрутяться в листопадові вибори в США, законодавці «введуть ще більш жорсткі санкції, ніж ті, які діють зараз».
Він заявив, що закликав Росію «забратися зі сходу України та дозволити їм самовизначитися», а також «забратися з Криму і дозволити Криму самовизначитися». Кеннеді додав, що він також закликав Москву «перестати витрачати час даремно в Сирії і допомогти США врегулювати цей розвал, а також не дозволити Ірану закріпитися на півдні Сирії».
«Тому що якщо це трапиться, то станеться ще одна війна», - додав він, виступаючи на Капітолійському пагорбі. Кеннеді разом з шістьма іншими республіканськими сенаторами і одним членом Палати представників знаходилися в Росії з 30 червня по 4 липня. Їх візит розглядався, як прелюдія до саміту Путіна і президента США Дональда Трампа, які зустрічаються в Гельсінкі 16 липня.
Депутат Держдуми В'ячеслав Ніконов заявив, що зустріч з американськими законодавцями була однією з найбільш невимушених в його житті. Він сказав, що питання про втручання у вибори піднімалося лише в загальній формі і не викликало тривалих дискусій.
Однак Кеннеді заявив журналістам, що їх зустрічі часом носили запальний характер і назвав Лаврова «задиракою». «У Росії немає політичної філософії. Це як шукати відповіді на запитання, в чому полягає політична філософія мафії», - сказав Кеннеді.
«Їх філософія - це гроші і влада. Така філософія Путіна. Він править залізною рукою. Він диктатор», - додав сенатор. Він заявив, що в Росії немає «вільної преси» і існує великий розрив у добробуті між багатими і рядовими громадянами.
Російський народ «заслуговує кращого», - сказав він. За словами Кеннеді, він нічого не має проти майбутнього саміту Трампа і Путіна, хоча і не очікує ніяких серйозних проривів. «Не можна довіряти Путіну, - сказав Кеннеді. - Думаю, краще, що ми можемо зробити, це спробувати стримати його».
Сенатор Джеррі Моран, республіканець, також заперечував, що зустрічі в Москві були легкими. «Жодна із зустрічей не було легким або приємною», - сказав він в понеділок.
«Мені здається очевидним, що російські ЗМІ або російський уряд намагаються просувати свою інтерпретацію подій, - сказав він. - Я не вірю росіянам, коли вони говорять, що вони не втручалися у вибори, і я не вірю їм, коли вони представляють минулі зустрічі зовсім не такими, якими вони були».
Моран охарактеризував зустрічі з російськими офіційними особами як напружені. Він повідомив, що обговорювані теми, які включали російське військове вторгнення в Україну, її роль в конфлікті в Сирії і втручання на виборах в США і Європі.
За словами Морана, «в питанні про втручання на виборах не було ніякої невизначеності», але реакція представників Росії на питання по цій темі в основному складалася «із заперечень, умисного заплутування, викривальних промов і численних скарг на США».

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...