"Росія - це Бангладеш з ракетами": Екс-держсекретар США різко висловилася про політику США

Мадлен Олбрайт: "Москва постійно провокує інші країни, а після виставляє себе ображеною".

Мадлен Олбрайт. Фото: kommersant.ru.

Колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт охарактеризувала Росію як «Бангладеш з ракетами». Таку думку дипломат висловила в інтерв'ю австрійській газеті Diе Presse, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку дипломата, Москва постійно провокує інші країни, а після виставляє себе ображеною. «Він [президент Росії Володимир Путін] хоче все контролювати і вважає, що всі змовилися проти Росії (...) У нього були погані карти, але він добре грав. В крайньому випадку, в короткостроковій перспективі. Я думаю, що його мета полягає в тому, щоб підірвати і розділити Євросоюз. Він хоче, щоб НАТО не втручалася в сферу його інтересів», - вважає вона.

Говорячи про ситуацію в Сирії, колишній керівник Держдепу заявила, що Росія почала антитерористичну кампанію для того, щоб відвернути увагу від конфлікту на сході України і приєднання Криму, а також заради посилення впливу на Близькому Сході.

«Його [Путіна] головна мета - показати могутність Росії. Але дозвольте зазначити, що у США немає ніяких проблем з Росією, поки вона не зайнята іншими країнами», - підкреслила Олбрайт.

Уподібнивши Росію «Бангладешу з ракетами», Олбрайт перефразувала знаменитий вислів федерального канцлера ФРН Гельмута Шмідта (1974-1982) про Радянський Союз. Політик іронічно назвав СРСР «Верхня Вольта з ракетами» (республіка Верхня Вольта в 1984 році була перейменована в Буркіна Фасо.

Мадлен Олбрайт займала пост американського держсекретаря з 1997 по 2001 рік. На цій посаді вона, зокрема, підтримувала посилення позицій НАТО, а також виступала за жорсткий курс Вашингтона у відносинах з іншими країнами.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...