Розходились не на жарт: ГПУ проводить масштабні обшуки і в Миколаєві

Під пристальне невсипуще око української прокуратури потрапили чиновники "Миколаївського морського торговельного порту" та місцевого відділення Фонду держмайна, яких підозрюють у розкраданні 45 мільйонів гривень.

У Миколаєві ГПУ проводить масштабні обшуки за 26 адресами. Фото: rbc.ua.

Чиновники держпідприємства "Миколаївський морський торговельний порт" у співучасті з чиновниками регіонального відділення Фонду держмайна причетні до розкрадання 45 млн грн. Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури у четвер, повідомляють Патріоти України.

Вказується, що наразі проводяться обшуки за 26 адресами, в тому числі на території порту, в приміщеннях підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання та реєстрації керівництва порту та суб’єктів підприємницької діяльності.

"Встановлено, що службові особи Державного підприємства "Миколаївський морський торговельний порт" у співучасті з службовими особами регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області та суб’єктами оціночної діяльності зловживаючи службовим становищем укладали договори оренди нерухомого майна державного підприємства із суб’єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об’єктів", - сказано у повідомленні.

Вказується, що це призвело до ненадходження до державного бюджету грошових коштів за використання державного майна та "заподіяло тяжкі наслідки".

"Крім того, у період 2012-2013 років службові особи ДП "ММТП" діючи в інтересах ряду "підконтрольних" підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем, здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, шляхом перерахування їх на рахунки вказаних підприємств, за проведення інженерно-поглиблювальних робіт, вартість та об’єми яких були штучно завищені", - сказано у повідомленні.

В результаті вказаних протиправних дій службових осіб державі спричинено збитки в розмірі близько 45 млн грн.

Як відомо, у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...