"Русский мир" переживає свої останні дні: Рух "Новоросія" знаходиться у кризі, - Стрєлков

Мода на цю тему пройшла, і надходження гуманітарної допомоги різко скоротилися, розповів Гіркін

Фото: 06239.com.ua

Рух "Новоросія", штаб якого розташований в Москві, переживає кризу, заявив його керівник, "екс-міністр оборони "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) виданню "Коммерсант-Власть", повідомляють Патріоти України.

За словами колишнього ватажка терористів, представників руху "Новоросія" "більше не показують по телевізору". На його думку, у більшості людей "створюється відчуття, що Донбас йде до миру, тому що про щоденні обстріли і загибелі людей в новинах більше не повідомляють".

"Мода на цю тему пройшла, і надходження гуманітарної допомоги різко скоротилися: десь дев'ять до одного, якщо порівнювати з минулим роком", - уточнив співрозмовник видання. Він підкреслив, що фінансування руху значно скоротилося. "Якихось олігархів, які вдавалися до нас з мільйонами, не було і раніше, а підприємці середньої руки, раніше мали можливість нам допомагати, тепер не можуть собі цього дозволити", - пояснив Стрєлков.

Видання нагадало, що під час передвиборної кампанії в Держдуму РФ екс- "міністр" бойовиків відвідував з'їзд "Комуністів Росії" і виступав там з "підбадьорюючий промовою", але в списки партії не потрапив. Сам Гіркін зізнався, що жодна з діючих партій не пропонувала йому балотуватися.

1 березня 2014 року президент РФ Володимир Путін направив до верхньої палати російського парламенту - Рада Федерації - прохання про дозвіл ввести збройні сили на територію України. Верхня палата парламенту РФ підтримала прохання Путіна. У квітні 2014 року його назвав південний схід України "Новоросією". Незабаром після цього в регіоні спалахнув збройний конфлікт, що триває досі.

Багато з активних учасників створення терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" до сьогоднішнього дня мертві. Гіркін став відомим після захоплення групою бойовиків під його командуванням Слов'янська (Донецька область) в квітні 2014 року. Після того, як місто було повернуто під контроль Києва, переїхав до Донецька, де очолив "міністерство оборони" терористичної організації "ДНР". У серпні 2014 року його відправили у відставку. У Росії Стрєлков часто коментує те, що відбувається на Донбасі і критикує Кремль за недостатню підтримку донецьких і луганських сепаратистів. В Україні він оголошений в розшук.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...