Ще одна "велика рибина": Якими статками володіє головний ревізор України, - розслідування (відео)

На жаль, ще жоден фігурант гучної корупційної справи в нашій країні не визнав власної провини, як і не відповів за це перед законом. Викручуються та шукають лазівки. До речі, пані Гаврилова одну вже знайшла.

Лідія Гаврилова. Фото:Главком

Головний державний ревізор із золотими злитками – трагікомедія у сучасному виконанні. В головних ролях: безневинна чиновниця державної аудиторської служби та мстиві детективі НАБУ. Про це йдеться на каналі 24, передають Патріоти України.

Що не тиждень, то сенсація: Національне антикорупційне бюро розійшлося не на жарт. Тільки-но розкрутили газову схему Дубневичів, вже спіймали ще одну велику рибину. Мова про голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову. У її декларації детективи віднайшли дуже багато розбіжностей.

Пані Гаврилова – головний ревізор країни! Її робота – перевіряти, чи чесно витрачають чиновники бюджетні гроші. І як раптом віднайде розбіжності, має всі повноваження повідомити про злочин до правоохоронних органів. Посада аж надто відповідальна, і репутація в такої людини має бути бездоганною. Аж тут виявляється в неї самої декларація, м'яко кажучи, не бездоганна.

Звідки 10 мільйонів та золоті злитки? Детективи НАБУ віднайшли в активах пані Гаврилової величезну квартиру, два паркомісця, дорогий автомобіль. У декларації вона позначила тільки квартиру за мільйон гривень, і до реальної її вартості – велике питання.

А от інше майно зареєстроване на чоловіка, хоча про нього в офіційних документах немає навіть і згадки. Виявляється, подружжя розлучилося ще 2 роки тому. Але на переконання детективів, розлучення – це фікція з метою приховати статки, адже впродовж року вони продовжували проживати разом і разом подорожували за кордон.

Вже вдома під час обшуку у чиновниці віднайшли ще готівку – понад 100 тисяч доларів, золоті злитки та дорогі меблі. Якщо навіть взяти до рук калькулятор та провести нехитрі розрахунки, то виходить, що зарплата держчиновниці – це близько 40 тисяч на місяць. Навіть якщо накопичувати усе до копійки і не витрачати на інші потреби – квартиру на 120 квадратів в новобудові у Києві не купиш, не кажучи вже про те, чим і за що її ремонтувати та обставляти. Звісно, такі факти – не дивина.

Дані НАБУ щодо заощаджень голови аудиторської служби

Чиновники із зарплатами у 3200 в нас розсікають на люкс-автівках. І, звісно, це перша ознака, що гроші на ці дорогі іграшки були зароблені не зовсім чесним шляхом. Але ж, чекайте, я хочу повернутися до посади пані Гаврилової. Вона, повторюю, головний аудитор у державі! Вона має контролювати інших чиновників від марнотратства та бажання вкрасти бодай копійку у держави. Цього вимагає її посада. Але якщо зайти з іншого боку і згадати про людський фактор, аудит тої чи іншої структури може бути дуже прискіпливий і жорсткий, та завершитись кримінальним провадженням, а може бути і навпаки.

До речі, пані Гаврилова ж не розгубилася і одразу завдала удар у відповідь. На її переконання прискіплива увага антикорупційного відомства – це виключно особиста помста директора НАБУ Артема Ситника. Виявляється, аудитори теж розкопали цікаву історію. У 2010 році Ситник, працюючи в Київській обласній прокуратурі, отримав квартиру на 82 квадрати. Перевірка держаудитслужби виявила чимало порушень при розподілі житла.

От ніби і вийшло баш на баш! Погоджуюсь, якщо квартирне питання пана Ситника гідне окремого розслідування, його треба проводити. Але ж це не знімає питання про істинне походження золотих зливків в пані Гаврилової. Щоправда, в ефірі одного з телеканалів, вона обмовилась, що нічого дивного в таких надбаннях немає – це звичайні подарунки, такі є в кожного громадянина і незрозуміло, з чого взагалі піднявся ґвалт. Схоже, наші чиновники відверто не розуміють, що відбувається за вікнами їхніх джипів та стометрових квартир.

До речі, заявити про помсту, коли прищемили хвоста – це вже тренд серед наших можновладців. У нас до якого чиновника антикорупціонери не завітають, так одразу заявляють, що на них тиснуть та намагаються за щось помститися. Найсвіжіший приклад – чиновниця ДМС Діна Пімахова. Ця ефектна брюнетка, будучи в розробці агентів НАБУ, відверто називала суми хабарів за вирішення питання, а коли до неї прийшли із обшуком, бо теж і машина, і квартира, і спосіб життя явно не на офіційну зарплату – одразу заволала про помсту.

Так само заявляв і фігурант бурштинової справи Поляков: мовляв, Ситник мститься йому особисто. Таку ж пісню чули і від Геращенка, коли НАБУ активізувало справу по рюкзаках Авакова.

На жаль, ще жоден фігурант гучної корупційної справи в нашій країні не визнав власної провини, як і не відповів за це перед законом. Викручуються та шукають лазівки. До речі, пані Гаврилова одну вже знайшла.

Мовляв, не мали права НАБУ порушувати справу про її незаконне збагачення без відома НАЗК. Адже саме НАЗК ще у грудні ухвалило і опублікувало рішення та роз'яснення про те, що жоден орган не може займатись розслідуванням незаконного збагачення чиновників, поки НАЗК саме їх не перевірить.

Росія готує наступ влітку: Експерт назвав міста, які хочуть захопити окупанти

четвер, 18 квітень 2024, 9:23

Армія Російської Федерації влітку спробує розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на Костянтинівку-Краматорськ і на Покровськ. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти Укр...

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...