Ще один "кулявлоб": Міністр Насалик пообіцяв взяти автомат і захищати шахтарів з ОРДЛО (відео)

Міністр переконаний, що блокада може призвести до того, що шахтарі, не отримавши зарплати, підуть в "ополченіє".

І.Насалик. Фото: РБК-Украина.

Блокада окупованих територій - це політичне рішення, яке спричинить серйозні наслідки, аж до відновлення масштабних бойових дій. Про це сказав міністр енергетики Ігор Насалик під час години запитань до уряду 10 лютого, передають Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

"На неконтрольованій території залишилось 660 тис шахтарів. Оплату за їх працю ведеться по тій же ціні. Ця ціна 1730 грн, ціна "Роттердам плюс" – вдвічі більше.

Оплата йде через картки Сбербанку, де оплачується зарплата шахтарям. Я більше чим переконаний, що питання блокади – це питання політичного рішення. Територія НКТ – це територія України, чи не України, ви повинні сказати. Шахтарі, що там, це українці? Повна блокада призведе до того, що шахтарі не отримають зарплату. І тоді, якщо шахтарі піднімуть зброю і виступлять проти режиму, який там є, я перший, хто візьму автомат і приєднаюся до блокади. Але якщо ці шахтарі, позбавлені засобів, поповнять збройні сили там, то це питання крові. Тому це питання політичного рішення, яке прийме ВР. Махновщини не повинно бути. Якщо ви приймете рішення повної блокади, її мають проводити не добровольці, а силові структури. Але ви повинні тоді прийняти на себе загальну відповідальність", - сказав Насалик.

Він підкреслив, що станом на сьогодні така блокада точно призведе до віялових відключень в Україні.

"Я не можу сказати, що на сьогоднішній день об’єднана енергосистема незалежна від поставки антрациту в нашу державу. На жаль, так склалося історично. І на контрольованій території антрацитова група не добувається. Звичайно, уряд дивився на цю проблему. Міненергетики протягом 2016 і 2017 року ввело 2 проекти і вводить 2 проекти, які дають можливість замістити 3,5 млн тон антрацитової групи вугілля в об’єднаній енергосистемі. Однак на сьогодні блокування переходів безперечно викличе віялові відключення в нашій державі і це стресова ситуація, і також вдвічі підвищить ціну на вугілля. Чи ми керувалися по поставці вугілля з неконтрольованої території? Нормативно-правові акти регламентували переміщення товарів. Україна не має жодних кореспондентських рахунків між неконтрольованою зоною", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, ветерани АТО почали торгову блокаду окупованих територій 25 січня. Вони почали з перекриття залізниці Луганськ - Попасна, через деякий час заблокували вузлову станцію заблокували вузлову станцію "Светланово" в Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили переїзд поблизу Бахмута Донецької області, який веде в окуповану Горлівку.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК україни (Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту").

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...