СБУ заявила, що блокада торгівлі з ОРДЛО завдає збитки державі

Крім того, в СБУ впевнені, що дії активістів негативно впливають на процес звільнення заручників.

СБУ. Фото: Фокус

Заходи з блокування руху залізничного транспорту активістами мають ознаки протиправної діяльності. Про це заявляє прес-центр СБУ, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, СБУ посилається на ст. 278 "Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна", ст. 279 "Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства", ст. 280 "Примушування працівників транспорту до невиконання своїх службових обов‘язків" КК України.

Зазначається, що активісти створюють передумови до зриву стабільного функціонування енергосистеми України (з урахуванням наявності в Україні 5 ТЕС, які виробляють до 15 % теплової генерації, відсутність поставок вугілля антрацитової групи призведе до дефіциту генеруючих потужностей в Об'єднаній енергетичній системі України та змусить впровадити графік "віялових" відключень споживачів).

Також блокування, за оцінкою СБУ, завдає прямі збитки державі (з 25.01.2017 в ОРДЛО залишилось 385 вагонів з 26 950 тоннами вугілля загальною вартістю 35 035 000 грн, більше ніж 20 тисяч порожніх вагонів, а також майно ПАТ «Укрзалізниця») та веде до збільшення кількості громадян, які після втрати ними робочих місць, (забезпечують існування майже 150 тисяч осіб) змушені будуть, з урахуванням 40 % недоукомплектованості у т.зв. "армійських підрозділах" ОРДЛО, вступити до лав незаконних збройних формувань. Крім того, в СБУ впевнені, що дії активістів негативно впливають на процес звільнення заручників.

Зазначимо, сьогодні стало відомо про перерізання невідомими залізничної колії на Луганщині. Штаб блокади тогівлі з ОРДЛО заявив, що не причетний до цього.

Нагадаємо, що мережу підірвав пост "Оплати рахунки - вбий свого сина", у якому українців закликали усіляко підтримати блокаду ОРДЛО. "Зрадників, які шантажують нас із вами, треба безжально вішати", йшлося у тексті.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...