"Що може запропонувати Росія? Усе дуже просто: гарматне м'ясо": Венедиктов розповів, чого може забажати Трамп від Путіна

Олексій Венедиктов уважає, що Трампу "від Росії нічого не треба", але війну в Сирії він би волів зробити проблемою росіян.
Путін зацікавлений у Трампі більше, ніж Трамп у Путіні. Фото: Рейтерс.

На запланованій зустрічі президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом будуть обговорювати ситуацію в Сирії. Таку думку 30 червня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловив її головний редактор Олексій Венедиктов, передають Патріоти України.

"Сирія – це майданчик для торгівлі. Трамп хоче перед виборами вивести війська із Сирії і продемонструвати американському народові, що труни, зоряно-смугастим прапором прикриті, не будуть ходити. "Це не наша війна. Америка понад усе. Забираємо своїх..." – це відома історія. А що може запропонувати Росія в цій історії? Усе дуже просто: гарматне м'ясо", – сказав він.

За словами Венедиктова, "Трампу для своєї політики, для своєї внутрішньої позиції потрібно, щоб йому прикрили зад у Сирії". "А ось тоді, якщо ти допоможеш мені – ти спочатку мені допоможи, це те, що мені треба, це той товар, твоє гарматне м'ясо, який мені потрібен – а ось тоді, Володю, поговоримо про пом'якшення санкцій, поговоримо про зупинення процесу [спецпрокурора США Роберта] Мюллера, поговоримо про те, чи було втручання, поговоримо про Крим..." Він же не просто так сказав, коли його спитали: "Ви визнаєте Крим російським?", він сказав: "Подивимося", – зазначив головний редактор "Эха Москвы".

Він уважає, що Трампу "від Росії нічого не треба". "Якщо завтра ми всі полетимо на Марс, він і не помітить. Але для своєї політики, для своєї внутрішньої позиції йому потрібно, щоб йому прикрили зад у Сирії. Хто це може зробити? Володя. Зроби подарунок. А більше нічого не треба. Тому центром буде Сирія або евакуація американський військ", – сказав Венедиктов.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...