Скепи тріумфують: ПАРЄ поки не розглядає вигнання Росії, - Ар'єв

Втім, і права голосу Москва не отримає.

Ілюстрація: ЖЖЧлени ПАРЄ поки не розглядають вигнання Росії, схиляючись до збереження нинішнього статус-кво. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв, повідомляють Патріоти України.

"В принципі, мої колеги поки що розглядають не вигнання Росії з ПАРЄ, а збереження нинішнього статус-кво. А обмежити їх у праві голосувати, у праві брати участь в спостереженні за виборами і обмежити їх участь в керуючих органах асамблеї. Це все дуже логічно" , - зазначив Ар'єв.

Він зазначив, таке компромісне рішення Росію не влаштовує. "Вони ніколи на компроміси не йдуть. Розумієте, Росія діє за принципом "все або нічого". І в Європі такий підхід просто не сприймається. Тому що там давно вже вважають, що світ далеко не чорно-білий", - сказав Ар'єв.

Разом з тим Ар'єв підкреслив, що в української делегації абсолютно чітка позиція: неможливість зниження рівня санкцій відносно Росії. 10 жовтня, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт наполягав на те, що асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції.

Однак на цей момент делегація Росії все ще не бере участі в засіданнях ПАРЄ. Голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що російська делегація повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) тільки при відновленні всіх її прав, включаючи право голосу.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...