"Скрепы, однако": Міністерство оборони РФ наказало підтиратися... Орденом Великої Вітчизняної війни

Міноборони РФ витратило 34 мільйони рублів, щоб виготовити і поставити у війська сім мільйонів рулонів туалетного паперу із зображенням Ордена ВВв.

Туалетний папір "Армійський". Фото: fontanka.ru.

У Росії розгорається черговий скандал: з'ясувалося, що Міністерство оборони країни розмістило зображення Ордена Великої Вітчизняної війни на туалетному папері "Армійський", яка почали масово поставлятися в війська і військові навчальні заклади. Активісти з'ясували, що на "ідеологічну диверсію" в сортирах і головах було витрачено 34 мільйони рублів з коштів державного бюджету, передають Патріоти України з посиланням на російське видання "Фонтанка.ру".

Цікаво, що більш ніж вигідне замовлення на виготовлення туалетного паперу для військових одержало не державне підприємство, а приватне ТОВ "Адіщевська паперова фабрика" з Островського району Костромської області. Завдяки офіційному сайту державних закупівель вдалося також з'ясувати, що всього на вимогу Міністерства оборони РФ було виготовлено 7 мільйонів рулонів "Армійського" за ціною 4,91 за кожен.

Про те, що військовим пропонується підтиратися туалетним папером із зображенням Ордена Великої Вітчизняної війни, стало відомо завдяки уважним вихованцям Нахімовського училища в Санкт-Петербурзі. Саме майбутні військові моряки надали журналістам зразки продукції з вбиралень свого навчального закладу.

"Подтерлись памятью о народном подвиге",- коментують сміливу дизайнерську ідею Міністерства оборони нечисленні виживші ветерани. Судячи з усього, туалетний папір із зображенням Ордена Великої Вітчизняної війни ще є в наявності в окремих частинах і з'єднаннях: витратити всі 7 мільйонів рулонів російські військові навряд чи встигли.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...