Скрепи до всього мають справу: У Москві обурені пропозицією Австрії для Грузії

За словами першого заступника голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франца Клінцевича пропозиція міністра МЗС Австрії про створення центру біженців на території Грузії "зачіпає інтереси національної безпеки Росії".

Франц Клінцевич. Фото:http://kazanweek.ru/

Пропозиція міністра закордонних справ Австрії, голови ОБСЄ Себастьяна Курца створити центри для прийому біженців за межами Євросоюзу, наприклад, в Грузії, Єгипті або в західнобалканських країнах, зачіпає інтереси національної безпеки Росії. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Интерфакс.

Він підкреслив, що у РФ і Грузії є спільний кордон, тому створення такого центру на грузинській території буде нести загрозу. Клінцевич додав, що мова йде про міжнародний тероризм.

За його словами, поки що слова Курца - це "вкидання, щоб перевірити реакцію тієї ж Грузії". Клінцевич додав, що далі можуть послідувати і більш конкретні пропозиції.

Він назвав очевидним, що країни ЄС "будуть прагнути по можливості зняти з себе тягар міграційної кризи і перекласти його на інших". Клінцевич нагадав, що недавно Грузія отримала безвізовий режим з Євросоюзом. Він зазначив, що, "безкоштовний сир, як відомо, буває тільки в мишоловці".

В інтерв'ю Bild am Sonntag, яке вийшло сьогодні, Курц сказав, що центри для прийому біженців потрібно створювати за межами Євросоюзу. Він підкреслив, що не потрібно відразу впускати біженців, оскільки легше зупинити їх на зовнішньому кордоні Євросоюзу і відправити назад, ніж зробити це, коли вони вже влаштувалися у Відні чи Берліні.

За даними Міжнародної організації з міграції, число біженців, які приїхали в європейські країни в 2016 році, склало 387,7 тис. У 2017 році за станом на 1 березня вже прибуло 17,5 тис.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...