Скрепи + імпортозаміщення: У Москві "запокемонили" Гагаріна, Пушкіна та Івана Грозного

Московський департамент інформаційних технологій повідомив на сайті мерії про доступні оновлення гри "Узнай Москву. Фото", що працює за принципом популярної Pokemon Gо.

 Пескову замість Пікачу прийдеться ловити царя Івана Грозного. Фото: novyny.online.ua.

Влада Москви вирішила створити конкуренцію відомій японській грі і "запокемонити" історичних особистостей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

Російські столичні IT-розробники вирішили довести, що ні в чому не поступаються японським візаві, зробивши гру, що працює за принципом популярної Pokemon Gо. Московський департамент інформаційних технологій повідомив на сайті мерії про доступні оновлення гри "Узнай Москву. Фото". Тепер вона буде працювати аналогічно популярній грі Pokemon Gо, тільки ловити потрібно буде не віртуальних кишенькових монстрів з незвичайними здібностями, а історичних особистостей, чиї здібності також свого часу допомогли їм стати відомими на весь світ.

Московським геймерам пропонується "піймати" 3D-двійника історичної особистості і сфотографуватися з ним. Оновлений додаток з'явиться в Play Маркет і AppStore до кінця серпня.

Вже названі перші відомі люди, за якими будуть ганятися москвичі. Це космонавт Юрій Гагарін, поет Олександр Пушкін, співак Віктор Цой, вчений Михайло Ломоносов, а також цар Іван Грозний, Олексій Романов. Цікаво, що в цю компанію російських особистостей якимось чином затесався і Наполеон Бонапарт, відомий любитель російської культури і московської архітектури. Правда, "випиляти" імператора за допомогою якого-небудь фаєрболу не вийде, бо гра цього не передбачає. Користувачам пропонується просто наздогнати 3D-двійника особистості і зробити з ним селфі.

Цікаво, що в старій версії московської гри ця функція також доступна, проте, як пояснили розробники, місця їх дислокації відомі, а AR-мітки постійно пропадають.

Також повідомляється, що після виходу оновлення віртуальних "царепокемонів" можна буде крутити на 360 градусів, а також наближати і видаляти.

У московській мерії також відзначили, що знайти історичну особистість можна буде за допомогою компаса. А офіційною метою програми є "залучення уваги до московської культурної спадщини".

З огляду на креативність російських "айтішників", помножену на "духовні скрепи" та імпортозаміщення, не виключено, що компанію Івану Грозному і Наполеону незабаром складуть патріарх Філарет (Романов) і товариш Сталін, а крім того, в Росії замість покемонів можна буде ловити язичників, розкольників і ворогів народу.

Нагадаємо, японська онлайн-гра з елементами доповненої реальності Pokemon Go була запущена 6 липня о США. Протягом тижня вона посіла перше місце за кількістю скачувань в App Store і Google Play.

У РФ додаток поки офіційно не запущено, однак російські геймери знайшли вихід з положення: скачують додаток, використовуючи акаунти, зареєстровані в тих країнах, де гра вже доступна для завантаження.

Як раніше писали Патріоти України, в російській Держдумі вважають, що гра в покемонів зроблена за кордоном, щоб "дестабілізувати обстановку в Росії".

Крім цього, повідомлялося, що російський чиновник Франц Клінцевич з Ради Федерації заявив, ніби через Pokemon Gо в країну "прийшов диявол", а сама комп'ютерна гра є "інструментом змови, котра поставила мету розвалити Росію духовно".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...