"Сміттєвий" штурм у Львові: Проти активістів застосували сльозогінний газ, мер Садовий втік з сесії міськради

Мешканці Львова протестують проти дій місцевої влади та вимагають відставки голови міста.

У Львові мешканці протестують проти місцевої влади. Фото:http://zik.ua/

У четвер у міській раді Львова почалися безпорядки, викликані протестами проти дій місцевої влади та вимогами відставки мера Садового. Причиною цих протестів стали трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, а також невдоволення батьків військових тим, що їхніх дітей не відпускають додому після завершення терміну служби. Про це пише ZIK, передають Патріоти України.

Також серед протестувальників знаходяться підприємці, які вимагають покращення умов торгівлі.

Як повідомляє видання, біля приміщення міської Ратуші було кілька десятків силовиків, які не пускали активістів, що прийшли на засідання сесії, але низка протестувальників увірвалися в сесійну залу та захопили трибуну.

Після цього секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання.

Згодом перед входом до будівлі розпочалася штовханииа, протестувальники заявили про застосування силовиками щодо них сльозогінного газу.

Після оголошення про закриття сесії більшість депутатів розійшлися, депутат від фракції БПП Григорій Козловський запропонував протестувальникам записатися для виступів з трибуни сесійної зали.

Під час виступів активіст ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський заявив, що збиратиме підписи за відставку Андрія Садового з посади міського голови Львова. Голова ГО "Соціальний захист учасників АТО" Леся Турашвілі звинуватила мера Львова в тому, що він "труїть львів'ян" Грибовицьким сміттєзвалищем. Виступи активістів тривають досі.

Як стало відомо, мер Львова Андрій Садовий залишив Львівську міськраду перед тим, як активісти пішли на штурм будівлі. Так, міський голова вийшов з будівлі міськради, сів у автомобіль і поїхав в невідомому напрямку.

Це сталося незадовго до того, як активісти прорвалися до сесійної зали, де сталася бійка, а протестувальники захопили трибуну, зірвавши засідання. Депутати міськради підтвердили "втечу" Садового.

Народні обранці вийшли до мітингуючих під Ратушею, повідомивши, що в роботі ради оголошено перерву до тих пір, поки в залі не з'явиться міський голова.

За словами депутатів, вони б хотіли почути відповідь мера, чому на сесію зігнали стільки правоохоронців. Також політики підтвердили, що коли в будівлю прорвалися активісти, силовики використовували проти них сльозогінний газ.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...