Смоленська трагедія: В труні президента Качиньського виявлено останки ще двох людей

Протягом останнього часу польською прокуратурою оприлюднена інформація про наявність в гробах п'яти загиблих фрагментів тіл багатьох людей.

Похорон Леха Качиньського. Фото: Великая Эпоха.

Ексгумація тіла загиблого в 2010 році президента Польщі Леха Качинського показала, що в його труні були частини тіл ще двох осіб. Про це під час прес-конференції в четвер у Варшаві заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пасьонек, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"У труні президента Леха Качинського виявлені фрагменти тіл двох інших людей... Польща претендує на статус впливової країни НАТО, тому не буду коментувати те, як обійшлися з президентом", - заявив Пасьонек.

Він поінформував, що в цілому з листопада минулого року проведено ексгумацію 27-ми жертв Смоленської катастрофи, ще шість проведуть в червні. Після двомісячної перерви ексгумації продовжаться з вересня. Всього до кінця року прокуратура планує провести ще 26 вилучень останків жертв катастрофи з поховань. Цей процес повинен завершитися в квітні 2018 року.

Пасьонек повідомив, що хоча зараз патологоанатоми акцентують увагу на генетичних дослідженнях, прокуратура не втрачає з уваги основне питання - "з'ясування причин і механізму загибелі людей".

За його словами, на нинішньому етапі слідства прокуратура в рівній мірі розглядає всі версії катастрофи.

Заступник генпрокурора також повідомив, що минулорічне рішення Національної прокуратури про ексгумацію 83-х жертв катастрофи (чотири кремували, дев'ять ексгумовані в 2011-2012 роках) не було простим рішенням для прокуратури. Втім, за його словами, вона мала під собою підстави, враховуючи суттєві помилки в російській медичної документації, відсутність фотодокументації, а також те, що Росія не погодилася на заслуховування в польській прокуратурі російських патологоанатомів, які проводили судмедекспертизи.

Як повідомляло агентство, протягом останнього часу оприлюднена інформація про наявність в гробах п'яти загиблих фрагментів тіл багатьох людей.

У справі непроведення судмедекспертиз польськими фахівцями в прокуратуру на допит в якості свідка напередодні була викликана екс-прем'єр Ева Копач, яка в квітні 2010 року займала посаду міністра охорони здоров'я і в ті трагічні дні перебувала в Москві. У тій же справі прокуратура хоче допитати в липні екс-прем'єра, чинного президента Євроради Дональда Туска.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...