Сніданок з Пінчуком проігнорує: Стали відомими плани Порошенка на економічному форумі в Давосі

Сніданок, організований Віктором Пінчуком, мають намір відвідати народні депутати Сергій Лещенко та Наталя Кацер-Бочковська.

Ілюстрація:Укрінформ

Президент Петро Порошенко та віце-спікер з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе проігнорують сніданок Віктора Пінчука в Давосі. Його відвідають депутати Сергій Лещенко та Наталя Кацер-Бочковська. Таким чином речник президента Святослав Цеголко повідомив Українській правді, що президент не відвідає сніданок, інформують Патріоти України.

"Президент матиме широку програму на всесвітньому економічному форумі в Давосі. Але брати участі у сніданку, організованому Віктором Пінчуком, він не буде", - повідомив Цеголко.

Так само не поїде на сніданок віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомили виданню в її офісі. В офісі заявили, що вона взагалі не поїде на форум.

"Українська правда" також обдзвонила депутатів, які за її інформацією, були запрошені на сніданок Віктора Пінчука.

Підтвердила "Українській правді" свій намір їхати на сніданок депутат від Народного фронту Наталія Кацер-Бучковська.

Також УП відомо, що на сніданок має намір поїхати і депутат Сергій Лещенко. Цю інформацію УП підтвердили декілька співрозмовників, сам депутат поки не відповів на це питання.

Депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум повідомила УП, що отримувала запрошення на сніданок, але не поїде.

"Мені надходило запрошення тільки на український сніданок. Якби мені надходило запрошення на весь Давос, то я думаю, що моє рішення було б іншим", - зазначила Шкрум.

Депутат Світлана Заліщук повідомила УП, що також не поїде на сніданок. Вона додала, що кожен запрошений депутат сам приймав рішення щодо участі у сніданку Віктора Пінчука.

Депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин повідомив, УП, що також не відвідає сніданок Пінчука.

Також на сніданок не поїде депутат Мустафа Найєм. Не відвідає захід Пінчука і депутат Вікторія Войцицька.

Як відомо, перед новим роком у статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з РФ. Зокрема, на тимчасове виключення Україною із заявлених цілей членства країни в ЄС, відмову від вступу до НАТО, проведення місцевих виборів на окупованих територіях до повного повернення контролю над цією територією з метою "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню".

Він також пропонував не прив'язувати питання окупованого Донбасу і питання окупації Криму. Ще однією пропозицією бізнесмена є згода України на поступове зняття санкцій з РФ.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати сніданок Пінчука у Давосі.

Поїздку депутатів фінансує Фонд "Відродження", який 7 січня заявив, що не поділяє позиції бізнесмена Віктора Пінчука, викладеної у його статті для видання The Wall Street Journal, однак надалі виконує партнерські зобов'язання у спільних із його благодійним фондом проектах, зокрема "Український сніданок" у рамках Економічного форуму в Давосі в січні.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...