Спадок від "попередників": керівництво МВС розпоряджається секретним автопарком екс-міністра Захарченка (відео)

Дорогі автомобілі за державні кошти дуже полюбляла купувати минула влада. Нові керманичі країни, щойно потрапивши у високі кабінети, оголосили тотальний розпродаж люксових авто. От тільки цей розпродаж чомусь не торкнувся МВС.

Секретний автопарк МВС. Фото: скрін відео

У міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також його заступників та начальників департаментів виявили секретний автопарк, який був куплений при попередньому главі МВС Віталієві Захарченку. Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми", зазначають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Один із заступників Тахтай пересувається на Кадилаку Ескалейд, що потрапили в МВС при Могильові. Крім того, на всіх цих авто керівництво МВС вішає номери-прикриття, у тому числі і сам Аваков - номери, призначені для оперативно-розшукової діяльності і упіймання злочинців.

Нагадаю, після революції Кабмін постановив розпродати дорогі автопарки попередників, відвівши ліміти - МВС наприклад могло залишити собі лише 3 авто для керівництва. Михайло Ткач нарахував мінімум 12 таких елітних автомобілів, з якими ніяк не хочуть розлучатися в міліції", - зазначила у своєму Facebook журналістка і ведуча програми Наталія Седлецька.

Журналісти в ході розслідування виявили більше десяти автомобілів, які щодня заїжджають на службове паркування МВС, середня вартість яких становить $ 30 тис. Серед них - Volkswagen Touareg, Lexus і Cadillac Escalade, передає видання.

"Взагалі є такий закон України про проведення оперативно-розшукової діяльності, яким надається право виготовлення ідентифікованих - мічених - або нереальних, так званих фейкових предметів. Але треба зазначити, що вони можуть використовуватися тільки з метою проведення оперативно-розшукової діяльності та обмеженим колом осіб, пояснив юрист Дмитро Гончаренко.

Однак, у МВС використовують ці номери постійно, пояснюючи це заходами безпеки для керівництва.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...