Справа Мартиненка: Суд визначився з часом розгляду і суддею

Суд з обрання міри запобіжного заходу екс-нардепу відбудеться 21 квітня о 15.00.

Микола Мартиненко. Фото: antikor.com.ua.

Запобіжний захід для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка розглядатиме суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник. Про це "Українській правді" повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро, передають Патріоти України.

Суд з обрання міри запобіжного заходу відбудеться 21 квітня о 15.00.

Також Бобровник розглядатиме клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншому фігуранту справи Сергію Переломі. Засідання призначено на 15.30.

Як відомо, прес-служба Мартиненка раніше "анонсувала" призначення Бобровника для розгляду справи екс-нардепа.

"Приймати рішення щодо запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку буде суддя-хабарник Олександр Бобровник, який перебуває на гачку у Національного антикорупційного бюро України. Хоча НАБУ запевняло, що вибір судді здійснюватиме автоматизована система, але "розумний" комп’ютер знову "випадково" вибере одіозного Бобровника для обслуговування НАБУ", – зазначалось у повідомленні прес-служби.

Водночас керівник САП Назар Холодницький наголошував, що вибір судді є автоматизованим.

Колишній народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко 20 квітня був доставлений у Національне антикорупційне бюро для проведення процесуальних та слідчих дій.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила повідомлення про підозру Мартиненку, яким була здійснена розтрата коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі $ 17,28 млн.

Екс-нардеп заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів його відомства.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень. Для Переломи САП просить 100 мільйонів застави.

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...