Справа "солом'янського стрілка": Вища рада правосуддя звинувачує Авакова у протиправних діях

У міністра охорони правопорядку трапилась істерика та "словесний пронос" через рішення Шевченківського райсуду Києва

Вища рада правосуддя вважає, що голова МВС Арсен Аваков тисне на судову владу в питанні обрання покарання для чоловіка, який підстрелив поліцейського під час сутичок біля Солом'янського суду столиці. Про це повідомив на позачерговому засіданні ВРП в понеділок її голова Ігор Бенедисюк, зазначають Патріоти України.

Служитель закону нагадав, що Шевченківський райсуд Києва відпустив на поруки чоловіка, який стріляв у поліцейського під судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.

"Вимоги у зв'язку з цим рішенням суду до ВРП та Апеляційного суду винести певне судове рішення є втручанням і тиском на судову владу", - наголосив Бенедисюк.

За його словами, таких випадків втручання в роботу судів багато, і Рада правосуддя неодноразово скаржилася на них, але безрезультатно.

Як відомо, у четвер, 15 лютого, під Солом'янським судом у Києві, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відбулися сутички і затримання, кульове поранення отримав правоохоронець. Пізніше Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського.
У зв'язку з цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити охорону судів силами Національної поліції та Національної гвардії.
Голова МВС також звернувся з вимогою до Вищої ради правосуддя негайно відреагувати на такі дії судді, а до прокуратури та Апеляційного суду – негайно винести справедливе рішення за фактом вогнепального поранення поліцейського.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...