Стало відомо, який запобіжний захід суд обрав для Віталія Шабуніна

Згідно з рішенням суду голова Центру протидії корупції зобов'язаний повідомляти правоохоронні органи про зміну місця роботи або проживання, оскільки його відпустили під особисте зобов'язання..

Віталій Шабунін з адвокатами. Фото:https://hromadske.ua/

Суд обрав запобіжний захід у вигляді часткового особистого зобов'язання на 60 діб голові "Центру протидії корупції" Віталію Шабуніну, якого звинувачують в нанесенні тілесних ушкоджень. Таку постанову виніс Дніпровський районний суд Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське.

Згідно з рішенням суду Шабунін зобов'язаний повідомляти правоохоронні органи про зміну місця роботи або проживання.

На суді у справі антикорупціонера, якого звинувачують в нанесенні травм середньої тяжкості блогеру Всеволоду Філімоненку, адвокат Шабуніна заявив, що результати судово-медичної експертизи не відповідають обставинам події.

"Згідно з відеозаписом, наш підзахисний бив у правий бік обличчя. А судово-медична експертиза показує, що пошкоджена була ліва сторона обличчя", - сказав адвокат Овчаренко.

При цьому член правління ЦПК Олександра Устинова звертає увагу на те, що перелом у Філімоненка діагностували лише через 12 днів, після того, як той потрапив до лікарні.

"Зліг на лікарню Філімонов 8 червня, і до 20 ні МРТ, ні КТ не показали проблем, а потім 20 червня - з'явився перелом", - пише вона у Facebook.

Сам Шабунін не заперечує, що вдарив блогера, проте впевнений, що звинувачення проти нього не обгрунтоване. При цьому він заявляє, що зацікавлений в об'єктивному розслідуванні.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...