Створити сильну групу: Бальцерович назвав поляків, які стануть радниками з реформ

За словами радника президента, у цю групу він запросив екс-главу МВС Польщі Єжи Міллера та екс-депутата Сейму Мирослава Чеха.

Лєшек Бальцерович. Фото:bykvu.com

Польський реформатор Лєшек Бальцерович, який став представником президента України у Кабміні та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ, назвав імена поляків, які увійдуть в цю групу. Про це Бальцерович розповів 25 квітня на своїй прес-конференції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

За словами Бальцеровича, його пропозиція полягала в тому, щоб створити групу експертів, які працювали б для всіх гілок влади України: уряду, президента і парламенту.

"Метою роботи цієї групи експертів є допомога у поліпшенні координування процесу прийняття рішень. Мова не йде про те, щоб заявляти свою думку фактом. Мова йде про те, щоб впливати на проекти і стратегічні плани...Зараз наша мета полягає в тому, щоб створити сильну групу експертів", - підкреслив Бальцерович.

За його словами Бальцеровича, у цю групу він запросив Єжи Міллера (екс-глава МВС Польщі) та Мирослава Чеха (польський політик українського походження, екс-депутат Сейму, журналіст).

Він також зазначив, що співголовою групи буде екс-міністрів фінансів Словаччини Іван Міклош, який зі свого боку запросив трьох експертів.

Як повідомлялося раніше, Порошенко призначив своїм представником у Кабміні польського реформатора Бальцеровича.

Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:05

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, переда...

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...