Ситуація загострюється: У Путіна заговорили про ризик прямих зіткнень Росії із США

Прес-секретар Путіна Д.Пєсков наголосив, що "російські збройні сили і ВКС Росії легітимно з точки зору міжнародного права знаходяться в Сирії у зв'язку зі зверненням законного сирійського керівництва".

Дмитро Пєсков. Фото: Вести.

У Кремлі заявили про ризики імовірних зіткнень Росії та США та тлі ракетних ударів по сирійській авіабазі. Про це сказав пре-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пишуть Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"На тлі ракетних ударів навряд чи можна говорити про якийсь ще підвищенний ризик - ризик підвищений істотно", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи не підвищує, з точки зору Кремля, припинення меморандуму про безпечні польоти ризик прямого зіткнення Росії і США в Сирії.

Раніше в МЗС РФ повідомили, що Кремль після ударів США по урядовій авіабазі в Сирії призупиняє дію укладеного з Вашингтоном меморандуму про запобігання інцидентів і забезпеченні безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

Нагадаємо, 7 квітня Збройні сили США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада. Два військових кораблі США, розташованих в Середземному морі, випустили щонайменше 50 ракет "Томагавк".

Перед цим Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув" червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні жителі.

Росія закликала Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання через удар США в Сирії.

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...