Таємниці на поверхні: у панамських документах "засвітилися" Бойко, Фірташ, Колесніков, Труханов (відео)

А загалом власниками панамських офшорів є 165 українців і 195 українських компаній.

Ілюстрація:www.unian.ua

Міжнародний консорціум журналістів відкрив доступ до бази данних на 320 тис. офшорних компаній, отриманих на основі панамського архіву за останні 40 років. Про це повідомляє Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Власниками панамських офшорів є 165 українців і 195 українських компаній.

Серед них Андрій Пальчевський, Юрій Бойко, Дмитро Фірташ, Гарік Корогодський, Сергій Гужва, Павло Лазаренко, Геннадій Труханов.

Старший брат українського олігарха Ріната Ахметова - Ігор, а також екс-депутат Борис Колесников вивели у 2014 році в офшор кондитерську компанії "Конті". Міністр доходів і зборів часів президента Януковича Олександр Клименко володіє компанією, яка зареєстрована на Британських Віргінських островах у 1995 році. На сина екс-прем'єра Азарова - Олексія в один день зареєстрували 26 офшорних фірм.

Крім того у панамських архівах зареєстрований бізнес-партнер Петра Порошенка Олег Свинарчук. Як відомо, Свинарчук і Порошенко володіли корпорацією "Богдан", поки майбутній президент не продав свою частку бізнес-партнерові у 2009 році. Згодом Свинарчук змінив своє прізвище.


Як повідомлялося раніше, міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив базу даних з інформацією про 320 тисяч офшорних компаній з "Панамського архіву". Росія є одним з лідерів за кількістю зареєстрованих громадянами офшорних компаній.

Намагалась сховатися, але не вийшло: У Харкові знайшли бібліотекарку-колаборантку (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:43

За даними слідства, у липні 2022 року жінка влаштувалася до так званого "Шевченковского библиотечного филиала отдела культуры, молодежи и спорта ВГА Купянского района". Вона стала "и. о. заведующей" цієї філії. Вона проводила перепис українських книжок...

Проросійський режим згортає демократію: У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата до ЄС

середа, 1 травень 2024, 18:57

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, передають Патріоти України. Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти прот...