Теракт в Берліні може стати поворотним моментом у кар'єрі Ангели Меркель, - WSJ

Поляризована реакція громадян Німеччини на політику канцлера Ангели Меркель щодо біженців штовхнула країну в один з найбільш невизначених періодів в її історії.

Ангела Меркель. Фото: АР.

Теракт 19 грудня в Берліні став "поворотним моментом" для канцлера Німеччини Ангели Меркель. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До ранку вівторка, 20 грудня, баварський прем'єр Хорст Зеехофер, який є одним з найбільш важливих союзників консерваторів, заявив, що прийшов час переосмислити імміграційну політику канцлера. Сама Меркель в той же день визнала, що напад мав політичний характер.

Швидкість, з якою дебати навколо імміграційної політики канцлера розвивалися після теракту, показала, наскільки Меркель вразлива, незважаючи на 57% рейтинга підтримки за дев'ять місяців до виборів в країні, пише видання.

Відзначається, що поляризована реакція громадян Німеччини на політику канцлера щодо біженців штовхнула країну в один з найбільш невизначених періодів в її історії.

Видання пише, що серед німецьких політиків ходять чутки, що теракт може змінити шанси Меркель виграти вибори в 2017 році. За словами політолога з Вільного університету Берліна Оскара Нідермайєр, "це може бути сценарій, якого багато хто побоювався".

Нагадаємо, увечері 19 грудня на різдвяному ярмарку в Берлінівантажівка врізалася в натовп, 12 осіб загинули. У вантажівці під час катастрофи перебувало двоє людей, один з них помер на місці, другого затримала поліція.

Вранці 20 грудня поліція Берліна повідомила, що, за версією слідчих, вантажівка була навмисно спрямована в натовп. Вдень 20 грудня видання Die Welt повідомило, що поліція Берліна затримала не ту людину, яка була за кермом вантажівки. Пізніше його звільнили.

Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...