"Это он все замутил!": У Держдумі подали в суд на Мутка, вимагаючи його відставки

Представник КПРФ у Держдумі через суд просить зобов'язати віце-прем'єра також вибачитися перед росіянами "за приниження честі і гідності країни".

Віталій Мутко. Фото:ysia.ru

Перший заступник голови комітету Держдуми у справах національностей Валерій Рашкін, що представляє КПРФ, подав позов до Савеловського суду Москви до віце-прем'єра РФ Віталія Мутко. Про це пише РБК з посиланням на копію позовної заяви, зазначають Патріоти України.

Видання зазначає, що Рашкін "обурений і вражений" подіями, що відбулися на засіданні виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК), який усунув збірну Росії від участі в Олімпійських іграх в Пхенчхані в 2018 році.

Депутат вважає, що Мутко не впорався зі своїми посадовими обов'язками. "Через невідповідність займаній посаді одного чиновника Російська Федерація піддана безпрецедентному приниженню і ганьбі, підірваний імідж країни і російського спорту, постраждали спортсмени, які все життя йшли до участі в Олімпіаді", - йдеться в позові.

Рашкін звинуватив Мутка в нездатності "відвоювати можливість" участі збірної в Олімпіаді. Депутат через суд просить зобов'язати віце-прем'єра піти у відставку, а також вибачитися перед росіянами "за приниження честі і гідності країни".

Як раніше повідомлялося, МОК довічно заборонив віце-прем'єру Віталію Мутко відвідувати Олімпіади.

Тим часом, сам Мутко вже встиг відзначитися у своєму Twitter оригінальними заявами, облаявши МОК і особисто його президента - Томаса Баха.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...