Тому що не пустять: У Путіна вирішили зекономити на відрядженнях депутатів до Європи

Держдума відмовилася від низки заходів на західних майданчиках, але не поступилася співпрацею з парламентаріями пострадянського простору.

Держдума РФ. Ілюстрація:www.themoscowtimes.comДепутати зекономлять на поїздках до Європи, віддаючи перевагу країнам пострадянського простору. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Рада Держдуми затвердила план міжнародних зв'язків нижньої палати парламенту в 2016 році, попередньо схвалений думським комітетом по регламенту. Передбачається скоротити витрати на закордонні відрядження депутатів наступного року, сказало джерело в комітеті.

Голова комітету з СНД Леонід Слуцький підтвердив, що витрати на ці цілі "значно скорочені". Голова комітету з регламенту не зміг сказати, про яку суму йдеться.

Держдума відмовилася від низки заходів на західних майданчиках, але аніскільки не поступилася співпрацею з парламентаріями пострадянського простору, пояснив Слуцький.

Держдума все ж запланувала поїздки в деякі європейські країни, але тільки "у разі наявності грошей", випливає з документа.

Разом з тим російські депутати, згідно з планом, відвідають Абхазію, Азербайджан, Вірменію, Білорусь, Казахстан, Киргизію, Таджикистан, Південну Осетію. Поїздки депутатів заплановані також в Ірак, Йорданію, КНДР, КНР, на Кубу.

У документ включено "можливу участь у парламентських слуханнях в ООН" в Нью-Йорку у грудні по лінії Міжпарламентського союзу, а також участь у парламентській асамблеї НАТО в Албанії та Туреччини в травні "у разі скасування санкцій".

Від участі в конференції союзу на початку вересня в Нью-Йорку російська делегація відмовилася, оскільки спікеру Ради Федерації Валентині Матвієнко влада США надала обмежену візу.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...