Це неприпустимо: В СБУ відреагували на заяву Ле Пен щодо законності анексії Криму

Свою реакцію повинно також висловити Міністерство закордонних справ України, щодо надання оцінки таким політичним заявам.

Марін Ле Пен. Фото:RFI

У Службі безпеки України не виключають заборони в'їзду в Україну кандидату на посаду президента Франції Марін Ле Пен за заяву, що анексія Криму не була незаконною. Про це в коментарі УНІАН заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, інформують Патріоти України.

За його словами, подібні заяви окремих політиків не є припустимими, не відповідають міжнародним реаліям, проте ця заява не є офіційною заявою влади Французької Республіки. "Якщо би йшлося про офіційного діяча, був би виклик посла, нота протесту. Що стосується СБУ, ми залишаємо право діяти відповідно до тих висновків, яких дійдемо. Це може бути і заборона в'їзду на територію нашої держави цій особі, інші обмеження, які можуть стосуватися іноземців", - сказав Ткачук.

"Але першу скрипку в цьому питанні має відігравати Міністерство закордонних справ України, щодо надання оцінки таким політичним заявам", - додав він.

Як повідомлялося раніше Марін Ле Пен, кандидат у президенти Франції, заявила, що анексія Криму Росією "не є незаконною".

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...