Тука повідомив, скільки миротворців потрібно залучити для місії на Донбасі

Чиновник вказав на обов'язкову умову - серед миротворців не повинно бути представників Росії і союзних їй країн.

Ілюстрація:visnyk.lutsk

Чисельність миротворчої місії ООН на Донбасі повинна становити 40-60 тисяч чоловік, щоб покрити всю зону конфлікту. Про це в заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Він зазначив, що така кількість потрібна з урахуванням покриття всієї неконтрольованої України території Донбасу.

"Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводилися на Балканах, і порівняти з площею тих країн і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тис. Чоловік. Тому що потрібно мати на увазі, що миротворці повинні забезпечувати мир по всій неконтрольованої території, а не тільки або уздовж кордону, або уздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія", - сказав Тука.

Чиновник вказав на обов'язкову умову - серед миротворців не повинно бути представників Росії і союзних їй країн.

"Жодним чином там не повинні бути присутніми представники Росії, а також країн, які є сателітами РФ, наприклад Вірменії, Казахстану та інших. Виходячи з того, що зазвичай такі дії, вони вимагають чималих коштів і забезпечення миротворців здійснюється на належному рівні, то я думаю, що проблем з недоліками охочих не буде. останнім часом дуже активну діяльність в цьому напрямку здійснюють представники такої країни, як Бангладеш", - зазначив Тука.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...