Турчинов нагадав, як на Майдані ледве не розірвали Шуфрича

За словами секретаря РНБО, члена "Опоблоку" схопили агресивно налаштовані люди біля парламенту і потягли до Майдану з криками "повісити на сцені".

Нестор Шуфрич. Фото:АиФ-Украина

Після перемоги Революції Гідності та втечі Віктора Януковича до Росії, депутатів-регіоналів та комуністів відловлювали і намагалися бити агресивно налаштовані люди. Під розправу потрапив і одіозний Нестор Шуфрич. Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов, який у той час був в.о. президента України в інтерв'ю виданню Гордон, зазначають Патріоти України.

"Його схопили біля парламенту і потягли до Майдану з криками "повісити на сцені". Розлючений натовп, серед якого я не впізнав нікого, хто показав би себе в дні жорсткого протистояння на Майдані. А ось так поводитися було багато охочих.

Окрім мене і кількох бійців Самооборони, які охороняли парламент, нікому було припинити спроби самосуду. З великими труднощами, практично з боєм вдалося вирвати його з натовпу", – розповів Олександр Турчинов.

Він зазначив, що причиною для такого рішення було те, що у випадку такої розправи це б блокувало єдиний легітимний орган влади у країні, яким тоді була Верховна Рада.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...