Туреччина без проблем переможе Росію - ізраїльський військовий експерт

Відкрито Москва вступить у війну з Анкарою тільки в разі нападу Туреччини на об'єкти РФ, наприклад, на флот. У випадку ж великої війни між цими країнами, її результат вирішуватиметься у повітрі.

Ілюстрація:http://minval.az/

У разі прямого військового зіткнення Росії і Туреччини в Сирії, не факт, що РФ підтримає армію президента Башара Асада безпосередньо. Про це заявив колишній офіцер армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), військовий експерт Ігаль Левін, передають Патріоти України з посиланням на Росбалт.

Левін передбачає, що російська влада в цьому випадку може заявити, що її основна місія в регіоні - боротьба з терором, війна з ІДІЛ, оскільки саме під цим приводом Росія ввела свої військово-космічні сили в Сирію.

За його словами, "вже зараз ми бачимо, що війська Асада насичені російської сучасною технікою, це і танки Т-90 і всілякі РСЗВ типу "Солнцепек", системи масового ураження. Але це все офіційно використовується армією Асада. РФ же офіційно володіє тільки угрупованням ВКС".

"У разі великої війни, - вважає ізраїльський фахівець - Росія може банально перефарбувати розпізнавальні знаки на літаках з російських на сирійські. Але пілоти при цьому залишаться російські".

У той же час, він вважає, що на даному етапі угруповання ВКС РФ в Сирії не достатньо для протистояння авіації Туреччини та Саудівської Аравії, яка теж перекидає свої літаки до Сирії.

Відкрито Москва вступить у війну з Анкарою тільки в разі нападу Туреччини на об'єкти РФ, наприклад, на флот, вважає Левін.

Що стосується флотів двох країн, то сьогодні, на думку ізраїльського аналітика, "вже не той час, коли флот бореться з флотом ворога а-ля морська дуель. Бере участь авіація, системи точного ураження, тактичні ракети - земля-море, море-море, повітря-море". У РФ, зазначає фахівець, велика перевага в таких системах над Туреччиною. Якщо туркам вдасться прикрити з повітря свій флот над Чорним морем, то флот РФ може понести великі втрати. Цілком ймовірно, що більше половини своїх сил.

В цілому за великим рахунком результат цієї війни буде вирішуватися саме в повітрі, вважає Левін. Він каже, що ВПС Туреччини включають в себе 270 літаків F-16.

"Це дуже хороший літак, здатний завдавати ударів по землі, з можливістю завоювання повітряного простору. З підготовки турки випереджають РФ. Це стосується і бойового досвіду, і льотних годин на рік, що припадають на пілота.

В регіоні це найсильніші ВПС і РФ доведеться залучити авіацію з усієї країни, щоб мати можливість протистояти цій силі", - говорить експерт.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...